Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η ιστοσελίδα μας www.knf.gr ανήκει στην εταιρεία Μ.ΣΑΒΒΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ, που βρίσκεται στον Πειραιά, οδός Βασιλέως Γεωργίου αριθμός 5β, Pireas, 18534, GR, ενδιαφέρεται για το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων που περιέχονται σε γνώση μας για την ομαλή διεκπεραίωση των μεταξύ μας συναλλαγών, την παροχή από μέρους μας των καλύτερων υπηρεσιών, την διαρκή ενημέρωση σας και την συμμετοχή σας σε ηλεκτρονικά σεμινάρια, διαγωνισμούς και κληρώσεις δώρων στα πλαίσια της εμπορικής μας πολιτικής.

­­­­Στα προσωπικά σας δεδομένα συγκαταλέγονται πληροφορίες όπως :

*Το ονοματεπώνυμο σας

*Η διεύθυνση ηλεκτρονικής επικοινωνίας μαζί σας (email)

*Ο αριθμός του σταθερού ή/και του κινητού τηλεφώνου σας

Η διεύθυνση κατοικίας ή/και εργασίας σας

Ημερομηνία γέννησης σας/ημερομηνία γενεθλίων σας

Το επάγγελμά σας

Άλλα συλλεγόμενα δεδομένα που θα μπορούσαν να σας ταυτοποιήσουν άμεσα ή έμμεσα.

(*) υποχρεωτικά πεδία

Η πολιτική απορρήτου και οι όροι χρήσης προορίζονται για να περιγράψουν:

  • πως και ποια δεδομένα συλλέγουμε,
  • πως χρησιμοποιούμε αυτά,
  • τις επιλογές που έχετε να ορίσετε οι ίδιοι την χρήση και την επεξεργασία των δεδομένων που σας αφορούν,
  • την προσπέλαση σας σε αυτά,
  • την ενημέρωση και τον έλεγχο από εσάς των προσωπικών σας δεδομένων,
  • την διατήρηση τους σε αρχείο καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Η Πολιτική Απορρήτου είναι πλέον πιο ευανάγνωστη και εξηγεί με λεπτομέρειες πως προστατεύουμε τα προσωπικά δεδομένα. Τονίζει ότι τα δεδομένα αυτά ούτε ενοικιάζονται, ούτε πωλούνται,  ούτε μεταβιβάζονται σε τρίτους πέραν του μέτρου που είναι απολύτως απαραίτητο για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων από μέρους μας, και αναλύει πώς, εάν και γιατί κοινοποιούνται. Εξηγεί αναλυτικά πως μπορείτε να διαχειρίζεστε τα δεδομένα σας.

Οι Όροι Χρήσης είναι πλέον πιο ευανάγνωστοι και σύντομοι, και ξεκαθαρίζουν μεταξύ άλλων, ότι οι χρήστες είναι υπεύθυνοι για το περιεχόμενο που δημοσιεύουν. Η επιχείρηση φροντίζει ώστε περιεχόμενο που αναρτάται στην Ιστοσελίδα και στον Ιστότοπο της, απευθείας από τους επισκέπτες (όπως π.χ. βίντεο ή/και φωτογραφίες με χρήση των προϊόντων της επιχείρησης, οπτικοακουστικό υλικό κλπ) να μη περιέχει προσβλητικό περιεχόμενο ή περιεχόμενο που κρίνεται από την ίδια την επιχείρηση, με απόλυτα ελεύθερη κρίση της, μη σύμφωνο ή ασύμβατο με το περιεχόμενο, το ύφος ή  που θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση, ενώ διευκρινίζεται ότι περιεχόμενο που αναρτάται στην ιστοσελίδα λογίζεται ότι ανήκει ως πρωτότυπο στον δημοσιεύοντα, αλλά με την ανάρτηση του το περιουσιακό δικαίωμα επ’  αυτού και το δικαίωμα εκμεταλλεύσεως του περιέρχεται στην επιχείρηση η οποία και αποκτά την άδεια να το προβάλλει, να το επαναχρησιμοποιεί και να το κοινοποιεί ή/και να το αποσύρει, και εν γένει να το χρησιμοποιεί κατά την ελεύθερη βούληση της και σύμφωνα με τις ανάγκες και τους σκοπούς της επιχείρησης.

Εάν οποιαδήποτε στιγμή έχετε απορίες σχετικά με τις πρακτικές που εφαρμόζουμε ή με οποιοδήποτε από τα δικαιώματα σας που περιγράφονται παρακάτω, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) και την εξειδικευμένη ομάδα της επιχείρησης μας επικοινωνώντας μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@knf.gr

Αυτά τα εισερχόμενα παρακολουθούνται ενεργά και υποβάλλονται σε φυσική (δι’ ανθρώπινης παρουσίας) διαχείριση, προκειμένου να αποδίδετε η απόλυτα διασφαλισμένη επικοινωνία.

Τι είδους πληροφορίες συλλέγουμε και πως

Συλλέγουμε πληροφορίες προκειμένου να σας παρέχουμε την υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών, και την ομαλή και ανενόχλητη διεκπεραίωση της ή των συναλλαγών μεταξύ μας.

Πολλά από τα δεδομένα που αφορούν το πρόσωπο σας συλλέγονται απευθείας από εσάς όταν :

  1. Δημιουργείτε λογαριασμό για την συμμετοχή σας σε οποιοδήποτε προσφερόμενο ηλεκτρονικό σεμινάριο (eLearning, webinar, κτλ.) ή την αγορά οιασδήποτε υπηρεσίας της εταιρείας μας (π.χ. στοιχεία επικοινωνίας επιβεβαίωσης συμμετοχής σε ηλεκτρονικά σεμινάρια, στοιχεία επικοινωνίας για την λήψη κωδικών εισόδου για την αυτόματη σύνδεση σας στα σεμινάρια, στοιχεία τιμολόγησης κλπ. συμπεριλαμβανομένων – ενδεικτικώς κι όχι περιοριστικά – όνομα, διεύθυνση κατοικίας ή/και εργασίας, διεύθυνση ηλεκτρονικής επικοινωνίας, ή ακόμα στοιχεία τιμολόγησης, αριθμός φορολογικού μητρώου, αρμόδια φορολογική αρχή και αριθμό πιστωτικής κάρτας που χρειάζεται από τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό, σε ασφαλές περιβάλλον, για την ολοκλήρωση της συναλλαγής).
  2. Όταν συμπληρώνετε φόρμες επικοινωνίας ή υποβάλλετε αιτήματα βοήθειας με ανθρώπινη παρέμβαση/παρουσία (π.χ. αριθμός τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικής επικοινωνίας κλπ.)
  3. Όταν συμπληρώνετε ψηφιακές φόρμες επικοινωνίας ή δίνετε την συγκατάθεσή σας στις ερωτήσεις (ΝΑΙ/ΟΧΙ) για την συμπερίληψη των στοιχείων σας στις τακτικές ή έκτακτες ενημερώσεις και τα ενημερωτικά διαφημιστικά δελτία και τις προωθητικές ενέργειες της επιχείρησης μας.
  4. Όταν συμπληρώνετε ψηφιακές φόρμες συμμετοχής σε διαγωνισμούς, έρευνες, υποβολή αίτησης για θέση εργασίας ή συμμετοχή με οποιονδήποτε τρόπο σε δραστηριότητες που προωθεί η επιχείρηση μας και ενδεχομένως απαιτούν την παροχή πληροφοριών σχετικά με εσάς.
  5. Όταν δημοσιεύετε απευθείας περιεχόμενο (blogs, chatting, απόψεις) στην ιστοσελίδα www.knf.gr ή/και στις σελίδες κοινωνικών δικτύων (Facebook, twitter, LinkedIn, google κτλ.) της επιχείρησης (π.χ. φωτογραφίες ή/και video, κριτικές και σχόλια) σε σχέση με τα προϊόντα της επιχείρησης μας.

Πληροφορίες σχετικές με τον λογαριασμό σας συλλέγονται αναφορικά με την από μέρους σας χρήση και επίσκεψη του ιστοτόπου μας, των υπηρεσιών μας, την συχνότητα πρόσβασης στον ιστότοπο της επιχείρησης, τις  προτιμήσεις σας και την συμμετοχή σας σε συγκεκριμένα σεμινάρια, την συχνότητα των επισκέψεων και την εκδήλωση ενδιαφέροντος από μέρους σας για συγκεκριμένη θεματολογία σεμιναρίων, αιτήματα παροχής πληροφοριών και αιτήματα εξυπηρέτησης καθώς και υποβολή κριτικής από μέρους σας ή παραπόνων, καθώς και σημειώσεις και λεπτομέρειες που εξηγούν τι ζητήσατε και πως ανταποκριθήκαμε.

Ωστόσο συλλέγουμε και πρόσθετες πληροφορίες όταν επισκέπτεσαι την ιστοσελίδα ή/και όταν περιηγείσαι στο ηλεκτρονικό κατάστημα (https://knf.gr) της επιχείρησης μας ή/και όταν αλληλεπιδράτε με αυτές,  αυτόματα σχετικά με την επικεψιμότητα συγκεκριμένων προϊόντων ή την χρήση των Υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων μεταδεδομένων, αρχείων μητρώου καταγραφής, cookie/αναγνωριστικών συσκευής και πληροφοριών τοποθεσίας. Σε αυτές τις πληροφορίες συγκαταλέγονται συγκεκριμένα δεδομένα σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις σας με τα χαρακτηριστικά, το περιεχόμενο και τους συνδέσμους (συμπεριλαμβανομένων δεδομένων τρίτων μερών, όπως είναι οι προσθήκες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης) που περιέχονται στις Υπηρεσίες, τη διεύθυνση πρωτοκόλλου Internet (IP), τον τύπο και τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, την ημερομηνία και την ώρα χρήσης των Υπηρεσιών, πληροφορίες σχετικά με τη ρύθμιση παραμέτρων και τα πρόσθετα του προγράμματος περιήγησης, τις προτιμήσεις σχετικά με τη γλώσσα και τα δεδομένα cookie, πληροφορίες σχετικά με τις συσκευές που προσπελάζουν τις Υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του τύπου της συσκευής, του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιείται, των ρυθμίσεων συσκευών, των αναγνωριστικών εφαρμογών, των μοναδικών αναγνωριστικών συσκευών και των δεδομένων σφαλμάτων. Ορισμένα από τα δεδομένα που συλλέγονται ενδέχεται να έχουν τη δυνατότητα ή/και κατόπιν συναινέσεως, σας επιλέγοντας το εικονίδιο ‘Get my location’, να χρησιμοποιούνται για τον κατά προσέγγιση εντοπισμό της τοποθεσίας όπου βρίσκεστε για την εύρεση του πλησιέστερου σε εσάς καταστήματος ή υπηρεσίας που σας ενδιαφέρει.

Ενδέχεται επίσης να λάβουμε συμπληρωματικά δεδομένα σχετικά με εσάς από άλλες πηγές, εφόσον μας παρέχετε έγγραφη εξουσιοδότηση/συναίνεση για την πρόσβαση μας σε αυτά, ενδεικτικώς αναφερομένων δημόσιων βάσεων δεδομένων ή τρίτα μέρη στα οποία έχει εκχωρηθεί το δικαίωμα περαιτέρω μεταβίβασης των δεδομένων που σας αφορούν, στην οποία περίπτωση ενδέχεται να συνδυάσουμε αυτά τα δεδομένα με τις πληροφορίες που ήδη διαθέτουμε σχετικά με εσάς, προκειμένου να ενημερώσουμε, να επεκτείνουμε και να αναλύσουμε τα αρχεία μας και να παρέχουμε προϊόντα και υπηρεσίες που ενδέχεται να σας ενδιαφέρουν. Εάν μας παρέχετε προσωπικές πληροφορίες σχετικά με άλλους ή εάν μας δώσουν άλλοι πληροφορίες για εσάς, θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες μόνο για τον συγκεκριμένο σκοπό για τον οποίο μας δόθηκαν.

Πώς χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες.

Πιστεύουμε ισχυρά τόσο στον περιορισμό στο ελάχιστο των δεδομένων που συλλέγουμε όσο και στον περιορισμό της χρήσης και των σκοπών για τους οποίους τα συλλέγουμε μόνο σε εκείνον.

  1. για τον οποίον μας έχει δοθεί άδεια,
  2. όπως χρειάζεται για να ολοκληρώσουμε την μεταξύ μας εμπορική συναλλαγή (π.χ. πώληση, παράδοση, εξόφληση προϊόντων) ή/και να σας παρέχουμε υπηρεσίες που επιθυμείτε (συμμετοχή σε ηλεκτρονικά σεμινάρια  κλπ.)
  3. όπως ενδεχομένως απαιτείται ή επιτρέπεται για τη συμμόρφωση με τις νομικές απαιτήσεις ή για άλλους νόμιμους σκοπούς.

Σε αυτές τις χρήσεις ενδεικτικά συγκαταλέγονται:

  1. Ολοκλήρωση παραγγελιοληψιών και εκτέλεση συμβάσεων αγοραπωλησιών προϊόντων.
  2. Προσφορά, βελτίωση, ενημέρωση και βελτίωση της εξυπηρέτησης που σας παρέχουμε, της προσβασιμότητας του Ιστοτόπου και του ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) της επιχείρησης.
  3. Συλλέγουμε διάφορες πληροφορίες σχετικά με από μέρους σας αγορά συγκεκριμένων προϊόντων, τη χρήση ή/και την αλληλεπίδρασή σας με τις ηλεκτρονικές σελίδες της επιχείρησης, το διαδικτυακό κατάστημα της επιχείρησης και τις σελίδες κοινωνικών δικτύων της επιχείρησης μας.

Συχνά, μεγάλο μέρος των δεδομένων που συλλέγονται είναι συγκεντρωτικά ή στατιστικά δεδομένα σχετικά με προτιμήσεις στις αγορές ή στον τρόπο που χρησιμοποιούνται οι Υπηρεσίες μας ή η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας ή του ηλεκτρονικού καταστήματος μας ή συγκεκριμένων προϊόντων της επιχείρησης μας και δεν συνδέονται με οποιαδήποτε προσωπικά δεδομένα αλλά, στην έκταση που είναι τα ίδια προσωπικά δεδομένα ή μπορούν να συνδεθούν με προσωπικά δεδομένα, τα μεταχειριζόμαστε αντίστοιχα.

Χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες για:

  1. Έρευνα αγοράς νέων προϊόντων από εμάς
  2. Βελτίωση και βελτιστοποίηση της εμπορευσιμότητας και της απόδοσης χρήσης των προϊόντων και λειτουργίας των Υπηρεσιών μας (και πάλι, συμπεριλαμβανομένων των ιστότοπων μας και των εφαρμογών μας για κινητά)
  • Διάγνωση προβλημάτων και εντοπισμός κινδύνων για την ασφάλεια, σφαλμάτων ή απαιτούμενων βελτιώσεων.
  1. Εντοπισμό και αποτροπή υποκλοπής, εκμετάλλευσης, απάτης και κατάχρησης των συστημάτων μας.
  2. Συλλογή συγκεντρωτικών στατιστικών σχετικά με την διεξαγωγή των σεμιναρίων και την χρήση των Ιστοσελίδων, του ηλεκτρονικού καταστήματος και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.
  3. Κατανόηση και ανάλυση του τρόπου με τον οποίο διαφημίζονται, «εκτίθενται» και γνωστοποιούνται στο ευρύ κοινό οι υπηρεσίες μας και του τρόπου που έρχεστε σε επαφή ή αλληλεπιδράτε με τα προϊόντα και υπηρεσίες μας.

Κοινοποίηση σε αξιόπιστα τρίτα μέρη.

Τα δεδομένα που σας αφορούν φυλάσσονται στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων σε ασφαλές περιβάλλον και τα δεδομένα προστατεύονται από κεντρικό firewall για επιθέσεις DDOS κι επιμέρους software firewall, ενώ είναι κρυπτογραφημένα με χρήση του πρωτοκόλλου SSL.

Ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα με συνεργαζόμενες εταιρείες στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των δικαιοπρακτικών συμβάσεων μας ή/και σε εταιρείες του ομίλου μας ή θυγατρικές μας, ή/και σε τρίτα μέρη και σε αξιόπιστους τρίτους παρόχους υπηρεσιών με τους οποίους συνεργαζόμαστε προκειμένου να εκτελούν υπηρεσίες για λογαριασμό μας, όπως:

  • Επεξεργασία πληρωμών μέσω πιστωτικής κάρτας (σε περιβάλλον ασφαλείας, Τραπεζικό e-commerce, PayPal)
  • Διενέργεια στατιστικών ερευνών
  • Εκτέλεση ανάλυσης των Υπηρεσιών μας
  • Επικοινωνία με εσάς, για παράδειγμα μέσω email ή αποστολής έρευνας
  • Διαχείριση σχέσεων με τους πελάτες.

Κοινοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας μόνο όπως είναι απαραίτητο προκειμένου κάποιο τρίτο μέρος να παρέχει τις υπηρεσίες όπως απαιτείται ή όπως χρειάζεται για εσάς ή σε εσάς. Αυτά τα τρίτα μέρη (και οποιοιδήποτε υπεργολάβοι) υπόκεινται σε αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις αναφορικά με την επεξεργασία δεδομένων και απαγορεύεται η χρήση, η κοινοποίηση ή η διατήρηση των προσωπικών σας δεδομένων από αυτούς για οποιονδήποτε άλλον σκοπό εκτός από εκείνον της εργασίας που τους έχει ανατεθεί (ή χωρίς τη συγκατάθεσή σας).

Γενικά, οι τρίτοι πάροχοι που χρησιμοποιούνται από εμάς θα συλλέγουν, θα χρησιμοποιούν και θα αποκαλύπτουν τα στοιχεία σας στο βαθμό που είναι απαραίτητο ώστε να μπορούν να εκτελούν τις υπηρεσίες που μας παρέχουν.

Ωστόσο, ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών τρίτων, όπως οι πύλες πληρωμής και άλλοι επεξεργαστές συναλλαγών πληρωμής, έχουν τις δικές τους πολιτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων σε σχέση με τις πληροφορίες που απαιτείται να τους παρέχουμε για τις συναλλαγές που σχετίζονται με την αγορά σας.

Για αυτές τις υπηρεσίες παροχής, συνιστούμε να διαβάσετε τις πολιτικές απορρήτου τους, ώστε να μπορείτε να καταλάβετε τον τρόπο με τον οποίο τα προσωπικά σας στοιχεία θα αντιμετωπίζονται από αυτούς τους παρόχους.

Ειδικότερα, να θυμάστε ότι ορισμένοι πάροχοι μπορούν να βρίσκονται σε ή να έχουν εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε διαφορετική δικαιοδοσία είτε από εσάς είτε από εμάς. Έτσι, εάν επιλέξετε να προχωρήσετε σε μια συναλλαγή που περιλαμβάνει τις υπηρεσίες ενός τρίτου παρόχου υπηρεσιών (πχ. χρηματοπιστωτικού ιδρύματος), τότε τα στοιχεία σας μπορεί να υπόκεινται στους νόμους της δικαιοδοσίας  στην οποία βρίσκεται ο εν λόγω πάροχος υπηρεσιών ή οι εγκαταστάσεις του.

Μόλις φύγετε από την ιστοσελίδα της επιχείρησης μας ή/και του καταστήματός μας ή ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπο ή εφαρμογή τρίτου μέρους, δεν διέπεται πλέον από την παρούσα πολιτική απορρήτου ή τους όρους παροχής υπηρεσιών της ιστοσελίδας μας.

Σύνδεσμοι: όταν κάνετε κλικ σε συνδέσμους στην ιστοσελίδα της επιχείρησης μας ή/και στο κατάστημά μας, μπορούν να σας κατευθύνουν μακριά από την επιχείρηση μας.

Δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων άλλων δικτυακών τόπων και σας ενθαρρύνουμε να διαβάσετε τις δηλώσεις απορρήτου τους.

Αν συλλέγουμε πληροφορίες από εσάς σε σχέση με μια προσφορά που παρέχουμε από κοινού, θα είναι σαφές κατά τη στιγμή της συλλογής των πληροφοριών ποιος συλλέγει αυτές τις πληροφορίες και ποια δήλωση απορρήτου ισχύει στην περίπτωση αυτή.

Επιπλέον, θα περιγράφονται οι επιλογές που ενδεχομένως έχετε στη διάθεσή σας αναφορικά με τη χρήση ή/και την κοινοποίηση των προσωπικών σας δεδομένων με κάποιον συνεργάτη παροχής προσφοράς από κοινού, καθώς οι τρόποι αξιοποίησης αυτών των επιλογών.

Εάν χρησιμοποιήσετε εφαρμογές της εταιρείας μας ή/και υπηρεσίες που επιτρέπουν να εισάγετε στοιχεία επαφής (π.χ. Email αποστολής επιβεβαίωσης παραγγελίας, tracking μεταφοράς κλπ.) θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα στοιχεία επαφής και οποιαδήποτε άλλα προσωπικά στοιχεία αποκλειστικά για την υπηρεσία που ζητήθηκε. Εάν πιστεύετε ότι κάποιος μας έχει παράσχει τα προσωπικά σας στοιχεία και θα θέλατε να ζητήσετε τη διαγραφή τους από τη βάση δεδομένων μας, επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω στοιχεία: info@knf.gr – Υπόψη: Υπεύθυνου DPO

Επικοινωνία μαζί σας –  Ρητή συγκατάθεση επικοινωνίας μας

Με την αποδοχή της παρούσης Πολιτικής απορρήτου συναινείτε ρητά και απερίφραστα στο ενδεχόμενο να επικοινωνήσουμε απευθείας μαζί σας ή μέσω κάποιου τρίτου παρόχου υπηρεσιών σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες στα οποία έχετε κάνει εγγραφή ή έχετε αγοράσει από εμάς, όπως είναι απαραίτητο για να έχουμε επικοινωνία αναφορικά με συναλλαγές ή υπηρεσίες.

Συναινείτε ομοίως στο ενδεχόμενο να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με προσφορές, νέα και  διενέργεια ερευνών αγοράς νέων προϊόντων ή διενέργειας διαγωνισμών και κληρώσεων δώρων.

Ξεκαθαρίζουμε με σαφήνεια ότι η συγκατάθεση σας στην χρήση των προσωπικών σας δεδομένων σε καμία περίπτωση δεν είναι απαραίτητη για την αγορά των αγαθών και των προϊόντων μας ή των υπηρεσιών μας. Η δε συγκατάθεση σας αυτή είναι ελεύθερα και ακώλυτα ανακλητή.

Τα στοιχεία επαφής σας ενδέχεται να περιλαμβάνουν:

  1. Email. (Δείτε περισσότερες πληροφορίες πατώντας εδώ)
  2. Μηνύματα κειμένου (SMS)
  3. Τηλεφωνικές κλήσεις
  4. Αυτοματοποιημένα μηνύματα κειμένου.

Ανάκληση Συγκατάθεσης και τα Δικαιώματα σας Εναντίωσης /Διαγραφής /Φορητότητας

Έχετε σε κάθε χρονική στιγμή και χωρίς καμία προϋπόθεση ασκήσεως του :

  1. Το δικαίωμα εναντίωσης ή μερικής ανάκλησης της συγκατάθεσης σας : δλδ να ενημερώσετε τις προτιμήσεις της εγγραφής σας αναφορικά με τη λήψη υλικού επικοινωνίας, διαφημίσεων, συμμετοχής σε έρευνες για αγορά προϊόντων ή διαγωνισμούς από εμάς ή/και τους συνεργάτες μας, περιορίζοντας αυτό ή διαμορφώνοντας το ανάλογα με τις επιθυμίες σας (π.χ. δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε λίστα επαφών e-mail)
  2. Το δικαίωμα διαγραφής ή ολικής ανάκλησης της συγκατάθεσης σας : δλδ να αποκλείσετε τον εαυτό σας και τα προσωπικά σας δεδομένα αναφορικά με την λήψη υλικού επικοινωνίας, διαφημίσεων, συμμετοχής σε έρευνες για αγορά προϊόντων ή διαγωνισμούς. Ρητά διευκρινίζεται ότι η διαγραφή σας λειτουργεί και επεκτείνεται σε δεδομένα ή χρονική στιγμή που δεν είναι απαραίτητη η διατήρηση και επεξεργασία τους για την ολοκλήρωση συναλλαγών μεταξύ μας που έχετε παραγγείλει, αγοράσει κλπ. και στην εκτέλεση των οποίων είμαστε υπόχρεοι απέναντι σας.
  3. Το δικαίωμα φορητότητας : δλδ να μας δώσετε την απλή και ξεκάθαρη «εντολή» να μεταφέρουμε ενεργώντας στο όνομα και για λογαριασμό σας το σύνολο των προσωπικών σας δεδομένων που τηρούνται στο αρχείο μας σε αρχείο άλλης κατονομαζόμενης επιχείρησης

Ο επισκέπτης / χρήστης μπορεί οποτεδήποτε να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του, επισκεπτόμενος τη σελίδα προτιμήσεων στο προφίλ του. Όταν απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του, το προφίλ του θα απενεργοποιηθεί, αλλά τα δημόσια σχόλιά του θα παραμείνουν στη σελίδα που έχει επισκεφθεί και έχει κάνει χρήση των υπηρεσιών της. Η σελίδα δεν θα απενεργοποιήσει, αφαιρέσει ή επεξεργαστεί οποιαδήποτε από τις δημόσιες δραστηριότητές του ή οποιαδήποτε υποβολή που είναι αποτέλεσμα των δημόσιων δραστηριοτήτων του.

Αν υποβάλετε κάποιο αίτημα για τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων και τα δεδομένα αυτά είναι απαραίτητα για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που έχετε αγοράσει, θα ανταποκριθούμε στο αίτημα μόνο στην έκταση που δεν είναι πλέον απαραίτητο για οποιεσδήποτε Υπηρεσίες που θα αγοραστούν ή είναι απαραίτητες για τους νόμιμους επιχειρηματικούς σκοπούς της εταιρείας μας ή για τη συμμόρφωσή μας με τις νομικές ή τις συμβατικές απαιτήσεις τήρησης αρχείων.

Διαδικασία ασκήσεως δικαιωμάτων σας

Για την εύκολη πρόσβαση, προβολή, ενημέρωση, διαγραφή ή για την αλλαγή των προτιμήσεων σας, συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας και επισκεφθείτε τη σελίδα “Στοιχεία Λογαριασμού.”

Παρακαλούμε επισκεφθείτε το http://eshop.knf.gr/my-account για πρόσθετες πληροφορίες και καθοδήγηση για την προσπέλαση, την ενημέρωση ή τη διαγραφή δεδομένων.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, πρέπει να στείλει μαζί με το αίτημά του αποδεικτικό στοιχείο για την ταυτότητά του και θα λάβει απάντηση εντός τριάντα (30) ημερών από την παραλαβή του αιτήματος.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία στα παρακάτω στοιχεία και να ζητήσετε οποιαδήποτε πληροφορία ή ενέργεια αφορά τα προσωπικά σας δεδομένα.

Email:  info@knf.gr

Τηλέφωνο: 210.7755464

Διαβίβαση προσωπικών δεδομένων στο εξωτερικό.

Αν χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες μας από χώρα εκτός της χώρας όπου βρίσκονται οι διακομιστές μας, η επικοινωνία σας με εμάς ενδέχεται να καταλήξει στη διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων εκτός των εθνικών συνόρων και σε αυτές τις περιπτώσεις, η διαχείριση των προσωπικών δεδομένων σας γίνεται σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική απορρήτου.

Συμμόρφωση με τις κανονιστικές, ρυθμιστικές απαιτήσεις και με τις απαιτήσεις επιβολής του νόμου.

Συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των διωκτικών αρχών, καθώς και με ιδιωτικούς φορείς για την εφαρμογή και τη συμμόρφωση με το νόμο. Θα αποκαλύψουμε οποιαδήποτε σχετική με εσάς πληροφορία σε κρατικούς λειτουργούς και εκπροσώπους των διωκτικών αρχών ή ιδιωτικούς φορείς όπως θεωρούμε απαραίτητο ή πρέπον, κατά την απόλυτη διακριτική μας ευχέρεια, προκειμένου να αποκρινόμαστε σε αιτήματα και νομικές διαδικασίες (π.χ. κλητεύσεις), για την προστασία της περιουσίας και των δικαιωμάτων μας ή της περιουσίας και των δικαιωμάτων κάποιου τρίτου, για την προστασία της ασφάλειας του κοινού ή οποιουδήποτε προσώπου ή για την αποτροπή ή τη διακοπή οποιασδήποτε δραστηριότητας θεωρούμε παράνομη ή αντιδεοντολογική.

Στο βαθμό που μας επιτρέπεται από το νόμο, θα προβούμε σε κάθε εύλογη ενέργεια προκειμένου να σας ειδοποιήσουμε αν χρειαστεί να παράσχουμε τις δικές σας πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα σε τρίτα μέρη, στο πλαίσιο νομικών διαδικασιών.

Στοχευμένες διαφημίσεις. Ενδέχεται να σας εμφανίζονται Στοχευμένες διαφημίσεις ή προσφορές με βάση ενδιαφέροντα, βάσει των δραστηριοτήτων σας στις ιστοσελίδες μας και σε άλλους ιστότοπους.

 Αυτές οι προσφορές θα εμφανίζονται ως πανό προϊόντων που αλλάζουν, ενώ κάνετε περιήγηση. Συνεργαζόμαστε επίσης με τρίτα μέρη για τη διαχείριση των διαφημίσεων που προβάλλονται στις ιστοσελίδες και στους ιστότοπούς μας. Οι τρίτοι συνεργάτες μπορούν να χρησιμοποιούν τεχνολογίες, όπως cookies, για τη συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητές σας, προκειμένου να σας εμφανίζονται διαφημίσεις με βάση τις δραστηριότητες περιήγησης και τα ενδιαφέροντά σας, καθώς και για να υπολογίζεται η αποτελεσματικότητα των διαφημίσεων. Εάν επιθυμείτε να επιλέξετε να μη λαμβάνετε διαφημίσεις με βάση τα ενδιαφέροντά σας, μην αποδέχεστε την χρήση των cookies, απαντώντας αντίστοιχα στο μήνυμα που σας εμφανίζουμε στο κάτω μέρος της οθόνης. Σημειώστε ότι θα εξακολουθήσουν να σας εμφανίζονται διαφημίσεις γενικού περιεχομένου.

Ιστότοποι τρίτων μερών. Ο ιστότοπός μας και οι εφαρμογές μας για κινητά περιέχουν συνδέσμους προς ιστότοπους τρίτων μερών. Δεν φέρουμε ευθύνη για τις πρακτικές σχετικά με το απόρρητο ή για το περιεχόμενο των τοποθεσιών των τρίτων μερών. Παρακαλούμε διαβάζετέ την πολιτική απορρήτου οποιουδήποτε ιστότοπου επισκέπτεστε.

Η ιστοσελίδα www.knf.gr είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που λαμβάνει, εντός του εκάστοτε Πλαισίου Προστασίας Απορρήτου και, στη συνέχεια, διαβιβάζει σε τρίτον που ενεργεί ως βοηθός εκπληρώσεως της. Η επιχείρηση μας συμμορφώνεται με τις εκάστοτε Αρχές Προστασίας Απορρήτου αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα και υπόκειται στις αρχές εφαρμογής των κανονισμών της ΕΕ και της Ελλάδας

Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα αναφορικά με την προστασία απορρήτου ή τη χρήση δεδομένων, το οποίο δεν έχουμε καλύψει ικανοποιητικά, επικοινωνήστε με την:

Μ. ΣΑΒΒΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ

info@knf.gr

Βασιλέως Γεωργίου 5Β’

18534, Πειραιάς

210 7755464

Υπόψη: Υπεύθυνου DPO

Πώς προστατεύουμε, αποθηκεύουμε και διατηρούμε τα δεδομένα σας.

Για την προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών, παίρνουμε εύλογες προφυλάξεις και ακολουθούμε τις βέλτιστες πρακτικές της βιομηχανίας για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα χαθούν, δεν θα χρησιμοποιηθούν και δεν θα καταστραφούν.

Η πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας των επισκεπτών / χρηστών περιορίζεται στους εργαζομένους ή τους παρόχους υπηρεσιών που θεωρείται εύλογα ότι χρειάζεται να γνωρίζουν αυτά τα στοιχεία για την παροχή προϊόντων ή υπηρεσιών προς τους επισκέπτες / χρήστες ή για την εκτέλεση της εργασίας τους.

Έχουν, επίσης, υιοθετηθεί τεχνικές, φυσικές και διοικητικές διαδικασίες που είναι κατάλληλες για την προστασία των πληροφοριών που αφορούν τους Χρήστες από απώλεια, κακή χρήση και αλλοίωση.

Υπογραμμίζεται ότι καμία μετάδοση ή αποθήκευση δεδομένων δεν μπορεί να είναι εγγυημένη ως 100% ασφαλής.

Εφαρμόζουμε γενικώς αποδεκτά πρότυπα για την αποθήκευση και την προστασία των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε, τόσο κατά τη διάρκεια της μετάδοσης όσο και μετά από τη λήψη και την αποθήκευση, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης κρυπτογράφησης, όπου είναι κατάλληλο.

Ασφάλεια Συναλλαγών

H επιχείρηση μας χρησιμοποιεί στους δικτυακούς τόπους της, το πρωτόκολλο SSL, με κρυπτογράφηση 128bit (την πιο ισχυρή σήμερα), για ασφαλείς on-line εμπορικές συναλλαγές. Με αυτό τον τρόπο κρυπτογραφούνται όλες οι προσωπικές σας πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων του ονόματος και της διεύθυνσής σας, έτσι ώστε να μην μπορούν να διαβαστούν ή να αλλαχτούν κατά τη μεταφορά τους στο Internet.

Το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer) είναι σήμερα το παγκόσμιο Standard στο Διαδίκτυο για την πιστοποίηση δικτυακών τόπων (Web sites) στους δικτυακούς χρήστες και για την κρυπτογράφηση στοιχείων μεταξύ των δικτυακών χρηστών και των δικτυακών εξυπηρετητών (Web Servers).

Μία κρυπτογραφημένη SSL επικοινωνία απαιτεί όλες τις πληροφορίες που αποστέλλονται μεταξύ ενός πελάτη και ενός εξυπηρετητή (Server) να κρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποστολής και να αποκρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποδοχής, προστατεύοντας έτσι προσωπικές πληροφορίες κατά τη μεταφορά τους.

Επιπλέον, όλες οι πληροφορίες που αποστέλλονται με το πρωτόκολλο SSL, προστατεύονται από ένα μηχανισμό που αυτόματα εξακριβώνει εάν τα δεδομένα έχουν αλλαχτεί κατά τη μεταφορά.

Διατήρηση – Επικαιροποίηση

Διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα μόνο για το χρονικό διάστημα που είναι απαραίτητο για την παροχή των Υπηρεσιών που έχετε ζητήσει και, εφεξής, για διάφορους νόμιμους νομικούς ή επιχειρηματικούς σκοπούς.

Σε αυτούς ενδέχεται να συγκαταλέγονται περίοδοι διατήρησης που είναι απαραίτητο από το νόμο, τη σύμβαση ή παρόμοιες υποχρεώσεις που ισχύουν για τις επιχειρηματικές μας λειτουργίες,  για τη διαφύλαξη, την επίλυση θεμάτων που αφορούν, την υπεράσπιση ή την επιβολή των νομικών/συμβατικών μας δικαιωμάτων ή χρειάζονται για την τήρηση επιχειρηματικών και οικονομικών αρχείων με επάρκεια και ακρίβεια.

Σε κάθε περίπτωση με την αποδοχή της παρούσας πολιτικής απορρήτου αποδέχεστε και συγκατατίθεστε στην διατήρηση των στοιχείων σας σε αρχείο κατ’ ελάχιστο για δύο (2) χρόνια από την λήψη τους.

Σε κάθε περίπτωση κάνοντας login, μπορείτε να επικαιροποιήσετε τα δεδομένα του λογαριασμού σας πηγαίνοντας σε αυτή τη σελίδα http://eshop.knf.gr/my-account.

Αν έχετε οποιεσδήποτε απορίες σχετικά με την ασφάλεια ή τη διατήρηση των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ως ακολούθως: info@knf.gr

Περιορισμοί ηλικίας

Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, δηλώνετε ότι είστε τουλάχιστον σε ηλικία ενηλικότητας κατά το δίκαιο του κράτους σας, και έχετε δώσει την συγκατάθεσή σας για να χρησιμοποιηθεί η τοποθεσία αυτή από ανηλίκους/ανίκανους εξαρτώμενους από εσάς.

Η επιχείρηση μας δεν συλλέγει εν γνώσει της προσωπικές πληροφορίες από ανηλίκους κάτω των 18 ετών. Εάν διαπιστώσει ότι έχει συλλέξει οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες από ανήλικο κάτω των 18 ετών χωρίς επαληθεύσιμη γονική συναίνεση, θα διαγράψει τις πληροφορίες από τη βάση δεδομένων της το συντομότερο δυνατό.

Εάν γνωρίζετε ή έχετε λόγους να πιστεύετε ότι κάποιο άτομο ηλικίας μικρότερης των 18 ετών μας έχει παρέχει οποιαδήποτε προσωπικά δεδομένα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Εφαρμοστέο Δίκαιο

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη / χρήστη των υπηρεσιών των σελίδων της ιστοσελίδας www.knf.gr υπόκειται στους όρους της παρούσας πολιτικής και στις σχετικές διατάξεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως έχει τροποποιηθεί συμπληρωθεί και ισχύει σήμερα.

Οποιαδήποτε ενδεχόμενη σχετική ρύθμιση θα αποτελέσει τροποποίηση του παρόντος ως προς το συγκεκριμένο πεδίο εφαρμογής.

Σε κάθε περίπτωση η ιστοσελίδα www.knf.gr διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τους όρους της παρούσας πολιτικής προστασίας των προσωπικών δεδομένων, εντός του υπάρχοντος ή ενδεχομένως νέου νομικού πλαισίου, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης των επισκεπτών / χρηστών.

Η χρήση των υπηρεσιών των σελίδων συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της παρούσας. Σε περίπτωση που κάποιος επισκέπτης / χρήστης δεν συμφωνεί με τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται στην παρούσα, οφείλει να εγκαταλείψει αμέσως και μην χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της ιστοσελίδας.

Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

Εάν διαμένετε σε χώρα του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και πιστεύετε ότι διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων (ΓΚΠΔ), μπορείτε να απευθύνετε τα ερωτήματα ή τα παράπονά σας στην Ελληνική αρχή εποπτείας, την Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Θα χαρούμε να ακούσουμε τη γνώμη σου γι’ αυτές τις αλλαγές

Υπεύθυνος για την Επεξεργασία της Επικοινωνίας:

Υπόψη: Υπεύθυνου DPO

Μ. ΣΑΒΒΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ

info@knf.gr

Βασιλέως Γεωργίου 5Β’

18534, Πειραιάς

210 7755464